Companies & Their Founder Of all Famous Companies (gk) Question and Answer | exam solution

Companies & Their Founder Of all Famous Companies (gk) Question and Answer | exam solution

Companies & Their Founder Of all Famous Company  

Founders of large companies

We have given the List of important Founders of large companies. Candidates who are preparing for your Bank Examination & Interview can also read this.

1. Who is the founder of Walmart?

 Answer: Sam Walton 1962

 2. Who is the founder of Paytm?

 Answer:  Vijay Shekhar Sharma (2010)

 3. Who is the founder of Google?

 Answer: Larry Page, Surf Brin (1998)

 4. Who is the founder of Microsoft?

 Answer:  Bill Gates, Paul Allen (1975)

 5. Who is the founder of WhatsApp?

 Answer:  Brian Acton, Jain Koum (2009)

 6. Who is the founder of Amazon?

 Answer: Jeff Bezos 1994

 7. Who is the founder of Flipkart?

 Answer:  Sachin Bansal and Binny Bansal (2007)

 8. Who is the founder of Yahoo?

 Answer: David filo, Jerry yang (1994)

 9. Who is the founder of Apple?

 Answer: Steve Jobs (1976)

 10. Who is the founder of Wikipedia?

 Answer:  Jimmy Wales (2001)

 11. Who is the founder of Motorola?

 Answer: Paul & Joseph Gablin (1928)

 12. Who is the founder of Facebook?

 Answer:  Mark Zuckerberg (2004)

 13. Who is the founder of Alibaba?

 Answer:  Jack Ma (1999)

 14. Who is the founder of Nokia?

 Answer: Fredrik Idestam, Leo Mechelin

 15. Who is the founder of Reliance?

 Answer:  Dhirubhai Ambani (1997)

 16. Who is the founder of Ebay?

 Answer: Pierre Omidyar (1995)

 17. Who is the founder of Twitter?

 Answer: Jack Dors (2006)

 18. Who is the founder of Instagram?

 Answer:  Kevin Systrom, Mike Karijer (2010)

 19. Who is the founder of YouTube?

 Answer: Jawed KarimStee Chen (2005)

 20. Who is the founder of Skype?

 Answer: Niklas Zennstrom Janus Friis (2003)

 21. Who is the founder of Tesla?

 Answer:  Elon Musk (2003)

 22. Who is the founder of Intel?

 Answer: Gordon Moore (1968)

 23. Who is the founder of Samsung?

 Answer: Lee Byungchul (1938)

 24. Who is the founder of Xiaomi?

 Answer: Lie Jun (2010)

Leave a Reply

Your email address will not be published.